BBN - Bloemenboutique NicoleDoe-het-zelf decoratie Pasen

Doe-het-zelf decoratie Pasen

Dit weekend is het alweer zover! Pasen staat voor de deur. Is jouw huis er al klaar voor? Hoogstwaarschijnlijk is dit weer de eerste Pasen die je met familie viert. Tijd om indruk te maken! Onze collega Linda legt je uit hoe met deze Doe-het-zelf Paasdecoratie.

Denk je aan Pasen, denk je aan bloemen en bloembollen. Met deze DIY Paasdecoratie breng je de paassfeer in een mum van tijd in huis! Wil je de sfeer wel in huis, maar heb je eigenlijk helemaal geen zin om zelf aan de slag te gaan..? Kom dan gewoon lekker langs in de winkel, daar hebben we al het moois al voor je klaar staan!

 

Paasboeket

Dit Paasboeket is de must-have van dit jaar! Simpel te maken en in veel variaties mogelijk. Natuurlijk kun je dit boeket ook na de Pasen nog lekker laten hangen. Even de paaseieren eruit.. et Voilá, een heerlijk voorjaarsarrangement. Die ook nog eens lang mooi blijft!

 

 Stap 1: Verzamel alle benodigdheden

(verkrijgbaar bij BBN)

-2 eieren op een stokje

-2 losse stokjes

-Potje bloembollen

-1 bosje Paastakken

-1 bosje Olijfgroen

-1 bosje Eucalyptus

-Twee takken Eucalyptus of droogbloemen naar keuze

-Touw

 

 

 

 

Stap 2: Maak trapsgewijs een bosje groen

Pak de eerste takken Eucalyptus, Olijfgroen en paastakken en bouw deze op tot een klein bosje. Doe dit trapsgewijs, zodat ieder takje iets hoger ligt dan de vorige. Leg tijdens het opbouwen het bosje voor het gemak plat op tafel, zodat je zeker weet dat het boeketje niet in de breedte maar in de lengte gemaakt wordt.

 

 

 

 

Stap 3: Maak het boeketje af met het overige groen

Herhaal de vorige stap met het overige groen. Uiteraard kun je zelf bepalen hoe vol je jouw bosje maakt. Kies bijvoorbeeld gerust voor de kleinere versie (zie foto onder), of breid hem uit voor een echte eyecatcher. Creëer een speelse uitstraling door de paastakken verder te laten uitsteken. Wikkel het touw stevig om het bosje heen en maak vast een lus, zodat het boeket straks makkelijk opgehangen kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4: Voeg de eieren en de bollen toe

Haal de bollen uit het bakje en maak ze los van elkaar. Duw de bolletjes vervolgens stevig op het stokje en voeg ze toe aan het boeket door ze vanuit het midden klem te zetten tussen de overige takken en het touw. Plaats de eieren op dezelfde manier in het boeket. TIP: Wij gebruiken hier narcissen, maar wissel gerust af met bijvoorbeeld blauwe druiven.

 

 

 

Stap 5: Hang jouw zelf gemaakte boeket op-zijn-kop op een passende plek! En tadáa, laat de familie maar komen!

Wil je graag net iets anders? Vraag er gerust naar in een van onze boutiques, we helpen je graag!

We zijn heel benieuwd hoe jullie Doe-het-zelf Paasdecoratie is geworden! Deel je hem met ons? Of tag ons op Instagram of Facebook met een foto van jouw boeket😊

 

Liefs, BBN